Lehet, hogy már csinálja is

Az éttermekben a 15 és 17 óra közötti időszak általában holtidőnek számított, amikor csak elvétve tévedt be vendég. Napjainkra azonban megváltoztak az étkezési szokások, miként az is, hogy mikor és hol szeretünk étkezni.

 

Van, akinek nincs ideje dél körül ebédelni, esetleg nem is kíván, van, aki később végez a munkahelyén, az iskolában, vagy éppen ellenkezőleg, estekezd dolgozni, így munka előtt kell ennie. Nem szabad megfeledkezni a turistákról sem, akik az otthon megszokottnál jóval később és jóval kiadósabb reggelit esznek, így pont a délután közepére lesznek éhesek. A trendhez hozzájárul, hogy egyre többen vásárolunk nagyáruházakban, plázákban, és városban járva-kelve igényünk van arra, hogy az ebédidő elmúltával is jót tudjunk enni egy kellemes helyen. Erre jó megoldás a dunch.

 

A dunch az angol ebéd (lunch) és vacsora (dinner) szavak ötvözete (ezért linnernek is nevezik), késői ebéd, korai vacsora, ami nem a magyar uzsonna megfelelője, hiszen az nálunk gyakran egy életmentő péksütemény vagy szelet csokoládé, hogy kihúzzuk a vacsoráig. Ezek teljes értékű ételek, amik beillenek egy komplett ebédnek, és amik után vagy nagyon későn tudunk csak vacsorázni, vagy egyáltalán nem is fogunk. Kevésbé jól körülhatárolhatók a dunch ételei, mint a délelőtti testvéréjé, a brunché, amelyre jellemző a kontinentális reggeli kínálata, de már tartalmaz angol és amerikai, tartalmas reggelinek, könnyű ebédnek beillő ételeket is. A dunch viszont egyszerre vonultatja fel az ebéd és a vacsora fogásait – levesek, tartalmas saláták, kiadós tésztaételek, pizzák, a húsételek –,a hangulatához pedig hozzátartozik, hogy ráérősebben, kényelmesebben, közben beszélgetve, lazítva tudjuk elfogyasztani.

A dunchot népszerűsítő helyek – mint amilyenek mi is büszkén vagyunk – ugyanolyan lelkesedéssel és odafigyeléssel várják a vendégeiket, ahogy azt délben vagy este teszik.

Látogassanak el hozzánk délután, fogyasszanak el nálunk egy késői ebédet vagy korai vacsorát, étlapunkat az önök igényeit szem előtt tartva állítottuk össze!