Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
buonobistro

Megújult őszi-téli étlappal és további újdonságokkal vár a Buono Bistro!



Hiszünk a folyamatos megújulásban, ezért korábbi étlapunkat kicsit átalakítva, új ételekkel kiegészítve vadonatúj menüsorral várunk titeket a következő hónapokban is a Buono Bistroban! Kínálatunk számos új étellel gazdagodott, amely így továbbra is megfelel a gasztronómiai kor igényeinek, illetve ezúttal sem hagytuk figyelmen kívül vegán és vegetáriánus étrendet követő vendégeinket, ugyanis a számukra elérhető kínálat is tovább bővült. A „ráncfelvarráson” átesett étlapunk fő irányvonala továbbra is a mediterrán ízvilág és helyett kapott benne a street food jelleg is, így az ízletes grillételektől, a szendvicsekig és snackekig, a pitburgereinken keresztül a hagyományos tésztáinkig mindenféle finomsággal várunk titeket az Allee bevásárlóközpont földszintjén.

Buono Bistro Business Lunch Étlap Új étlap Buono Allee

Business Lunch

Megújult étlapunk mellett a másik reformunkkal a munkaebédeknek, üzleti megbeszéléseknek és céges összejöveteleknek igyekeztünk teret adni. A Buono „Business Lunch” minden hétköznap 11:00 és 15:30 között lesz elérhető, melynek értelmében több új étel mellett Buono klasszikusok kaptak helyet ezen az étlapon. Ráadásul menük keretében a standard választás során 2 fogás esetén ajándék szörpöt adunk (2480 Ft), míg a prémium ételkategória esetében (2840 Ft) ajándék szörp és kávé jár a választott ételek mellé.

Buono Bistro Business Lunch Étlap Új étlap Buono AlleeBuono Bistro Business Lunch Étlap Új étlap Buono Allee

A Business Lunch fogásai:

Levesek és előételek

  • Olasz paradicsomleves (V)
  • Zsenge zöldséges csirkeraguleves
  • Lestyános vadraguleves (+150Ft)
  • Mediterrán mártogatós olívabogyóval (V)

Főételek (standard)

  • Autonno saláta (V)
  • Rántott citrusos zeller sült burgonyával & friss salátával (V)
  • Rosario csirkemell jázmin rizzsel & friss salátával
  • Pankómorzsás csirkemell paradicsomos mártogatóssal, sült burgonyával & friss salátával
  • Spaghetti Carbonara (kérhető fusilli +150, bazsalikomos gnocchi +250)
  • Gnocchi di Pomodoro (V)

Főételek (prémium)

  • Manouri sajtos csirkemell sült burgonyával és friss salátával
  • Buono Lasagne
  • Buono Quesadilla zöldsalátával
  • Rakott harcsa andalúz lecsóval
  • Roston sült lazac sült burgonyával és friss salátával
Tovább
0

Immáron hatodik éve sülve-főve együtt



Az október mindig különleges hónap számunkra, ugyanis 2015-ben ekkor nyitotta meg ajtóit a Buono Bistro és ekkor költözött be éttermünkbe a mediterrán ízvilág hangulata. Sosem tudjuk elégszer elmondani, mennyire hálásak vagyunk nektek hiszen, ha ti nem vagyok a koronavírus-járvány utáni nehézségekből sem tudunk úgy kilábalni, mint ahogyan az veletek sikerült. Ti töltitek meg élettel éttermünket és ez elmondhatatlanul nagy örömmel tölt el minket, így ennek okaként is október 13-tól 16-ig közös születésnapi ünneplésre invitálunk titeket.

Szerdán 15:00-tól már várjuk vendégeinket a négy napon át tartó kedvezményekkel teli „ünneplésre”. Az első alkalommal 40%-os kedvezménnyel kóstolhatjátok meg egyik legkedveltebb különlegeségeinket, a pitburgereinket. Az étel a modern gasztronómia, a fúziós konyha találmánya, ugyanis a hamburger pitákból készül és közéjük az adott variációtól függően hús, sajt, zöldségek és különféle szószok kerülnek.

Csütörtök az olasz ízek kedvelőinek a napja lesz. Október 14-én szintén 40%-os kedvezménnyel várunk titeket, mégpedig a calzonéinkat tudjátok akciós áron kipróbálni. Egy igazi pizzakülönlegesség, hajtott tésztából, kemencében összesütve paradicsomos salsa szósszal tálaljuk. A Buono Bistróban ráadásul négy calzone közül válaszhattok, ráadásul akár laktózmentes mozzarellával is kérhetitek.

Az esemény utolsó két napja, vagyis október 15-e és 16-a a hétvége közeledtével már a tényleges ünneplésről és koccintásról szól majd. Pénteken és szombaton 40%-ot engedünk minden alkoholos italunk árából, legyen szó kézműves cidereinkről, különleges koktéljainkról vagy rövid italokról. Ezt a négy napot kár lenne kihagyni, így számítunk rátok, gyertek és ünnepeljük együtt a Buono Bistro születésnapján, hiszen immáron hatodik éve sülve-főve együtt vagyunk.

Tovább
0

Koktélőrület a Buono Bistroban!



A nyár végeztével szerencsére nem kell búcsút intenünk a jó időnek és a szabadtéri kikapcsolódásnak, legalábbis a Buono Bistróban biztosan nem. Ahogyan vendégeink megszokhatták mindig igyekszünk valami újdonsággal, kedvezménnyel kedveskedni, s nincs ez másképp az ősz kezdetével sem.

Buono Koktél Happy hour Buono Bistro

Egész szeptemberen koktélakcióval várjuk régi és új vendégeinket, ugyanis minden nap 50%-os Happy Hour kedvezmény van érvényben minden kevert italunkra. Délután 16:00 és 18:00 között egy az étlapról választott étel mellé féláron válaszhattok minden, az itallapon szereplő koktél közül. A vénasszonyok nyara idején a délután tökéletes alkalmat szolgáltat, hogy még a szabadlevegőn, vagyis teraszunkon töltődjetek fel a hűvösebb napokra. Itallapunkon 7 koktélt kóstolhattok meg.

  1. Egy örök klasszikus: az Aperol Spritz. A nagy népszerűségnek ital könnyed elegye az Aperolnak és prosecconak, melyet a szóda és a friss narancs tesz igazán ízletessé.
  2. A kalóriaszegény koktél: Buono Soda. Egyszerűbb és rövidebb nevén vodkaszóda, amely tökéletes választás, ha épp diétázol vagy tiszta italt szeretnél fogyasztani.
  3. Az ősz kedvence: Apple Vodka. Almalével ízesített vodkaszóda, amely remek opció az édesebb ízvilágot kedvelőknek.
  4. Garibaldi. A fanyar campari és az édes narancslé keveréke. Egy biztos választás a teraszos beszélgetésekhez.
  5. Hugo. Egy roppant fiatal koktél, melyet először 2005-ben készítettek el az Aperol Spritz alternatívájaként, majd 2010-ben teljesen véletlenül ragadt rá a Hugo név, melyet azóta minden koktélkedvelő ismer. Prosecco, bodzaszörp, szóda és lime.
  6. Gin Fizz. A dzsinntől sem kérhetnénk jobbat. A nagymúltú gin-tonik, amely méltán lett a világ egyik legnépszerűbb koktélja.
  7.  Buono Sangria. A gyümölcsös bódulat újragondolva. Remek választás, ha társasággal érkeztek, ugyanis 1 literes verzióban is kérhetitek, így biztos, hogy senki sem marad szomjas.
Tovább
0

Snackek minden mennyiségben!



Snackek alatt most nem azt értjük, ami a klasszikus értelemben vett harapni- vagy nassolnivaló, hanem a Buono Bistro szlogenjét tökéletesen fémjelző könnyű és finom ételeinkre gondolunk. Ezek a fogások pedig megújult étlapunk „koronaékszerei”, hiszen legyen szó délutáni falatozásról vagy egy könnyed vacsoráról, mindkét esetben tökéletes választás egy Buono snack.

Buono Buono Bistro Snack

Alapvető főételeink mellett hat különböző harapnivalóval várunk benneteket az Allee bevásárlóközpont földszintjén elegáns beltérrel és hangulatos terasszal. Legyen szó egészen könnyed és vegetáriánus ételekről vagy akár garnélás, esetleg csirkemelles szendvicsről. Például a feta sajtos-paradicsomos mártogatós gyökérkenyérrel tökéletes társ, ha épp diétázol vagy csak falatoznál valamit. Ráadásul két különböző plusz feltéttel (fokhagymás garnélával és roston sült csirkemellel) is kérheted. Két új szendvicsünk még fénykép láttán is magáért beszél. Az édes sült csirkés verzióban egyszerre találkozik a sós és édes íz, hiszen nem csupán mézes-mustáros pácban készült csirkemell kerül a gyökérkenyér szeletek közé, hanem ananászlekvár is, a frisseséséget pedig a kaliforniai paprika és a római saláta szolgáltatja. A garnélás szendvicsünk tökéletes választás a mediterrán ízvilág kedvelőinek. Alapja a pirított fokhagymás garnélarák, melyet a paraj leveles pesto tesz igazán ínyenccé. Benne a mozzarella és a római saláta testesíti meg a könnyedséget és teszi igazán eggyé ezt a finom snacket.

Buono Buono Bistro Snack

A vegán és vegetáriánus étrendet követőkre is gondoltunk, hiszen snackjeink fele pont ilyen. Ha még nem kóstoltad az olasz „lepénykenyeret", épp itt az ideje. A frissen sült focacciát zöldfűszeres olívaolajjal löttyintjük meg, s ehhez méltóan zöld és fekete olívabogyót adunk. A krémességről pedig a hozzá tálalt gombakrém és mascarponés paradicsomragu gondoskodik. A harmadik vegán ételünk pedig a mediterrán zöldségnyárs melyben testet ölt a nyári frissesség. A gombával, cukkínivel, koktélparadicsommal felfűzött nyárs mellé mini ciabattát adunk, amit gombakrémmel és/vagy mascarponés paradicsomraguval élvezhetsz.

Na, sikerülne választani? Mi előre szóltunk: snackek minden mennyiségben!

Tovább
0

Örömgombóc



A falatnyi gnocchiról

A gömböc alakú ételek mindig megbabonázó hatással bírnak az emberekre, a szószos, reszelt sajttal megszórt olasz tésztaétel, a gnocchi sem kivétel ez alól.

Régen gnocco volt a gyűjtőneve a kézzel, csupán lisztből és vízből készített tészták egészének. Közép- és Dél-Olaszországban kizárólag durumlisztet, északon búzalisztet használtak, még északabbra menve, az Alpok falvaiban, a zord körülmények között túlélő és termő – tönköly, rozs, árpa – gabonák lisztjét. A krumpli csak a 20. század elején vált elterjedt alapanyaggá, de még akkor is csínján bántak vele. Készült gnocchi krumpliból, de eleinte még csak a tészta egyharmadát tette ki, aztán már a felét. A 1930-as évekre alakult ki a mai receptúra, miszerint a liszt csak kötőanyag, a krumpli pedig a főszereplő. Azóta pedig megállíthatatlan a sikere, és végtelen a lehetőségek száma. Készül gnocchi ricottával, juhtúróval, sütőtökből, zöldségekkel színezve, fűszerekkel pettyezve, a szivárvány minden színében.

Az éttermeinkben mi magunk készítjük a gnocchit azért, hogy tökéletesen átadhassuk azt a mediterrán lelkületet, amelyet magában hordoz ez az egyszerű, mégis ezernyi ízt rejtő étel. A klasszikus fajtához csupán melegen áttört, főtt, lisztes burgonyára, lisztre, sóra és tojásra van szükségünk. Fontos, hogy a massza jól formázható legyen, de ne túl kemény, mert így fogunk pihe-puha gombócokat kapni. Lisztezett felületen több adagban hengereket sodrunk belőle, majd feldaraboljuk, hogy apró párnákat kapjunk. Ekkor egy villa hátulján végiggörgetve megadjuk a jellegzetes mintáját, ami az esztétikán túl azt a célt is szolgálja, hogy a vájatokban remekül megülnek a szószok. A burgonyás gnocchi natúr ízéhez jól illenek a könnyű, tejtermékalapú, zöldséges vagy paradicsomos mártások, illetve a légies megjelenése ellenére bírja a tartalmas, húsos típusúakat is. A Buononál olyan mártások közül lehet választani, amelyek felidézik az olasz életérzést, a sugárzó napsütést, a friss levegőt és  mediterrán konyhák világát.

A gnocchi kifőzéséhez alig pár pillanatra van szükség. Sós, forró vízbe engedve addig kell várnunk, amíg felüti a fejét a víz színén. Ekkor leszűrjük, összeforgatjuk a mártásával, röviden hagyjuk, amíg elkezd rotyogni – ha kell, a forró, keményítős főzővízével hígítunk az állagán –, majd előmelegített tányérra szedve, reszelt parmezánnal, frissen őrölt borssal és zöldfűszerekkel megszórva tálaljuk.

Egy házi gnocchival készült tésztaételnek senki nem tud ellenállni.Válasszon az általunk kínált három lehetőség közül, és kóstolja meg, mi hogyan készítjük!

Van videónk is hozzá:

Tovább
0

buonobistro

blogavatar

Nálunk soha nem áll meg az idő: finom és könnyű ételeinket mindig az évszaknak megfelelő hozzávalókból állítjuk össze. A friss alapanyagoknak köszönhetően így nemcsak ízletes, de egészséges ételeket is ehetsz. Mindent szívvel, lélekkel készítünk neked, saját receptjeink alapján. Mert mi tudjuk, hogy a különleges ízek és illatok nemcsak a testnek jelentenek táplálékot, hanem a léleknek is. Ez a Buono!

Utolsó kommentek